Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lönnsirapskotletter

Donald Skehans underbara kotletter med asiatiska förtecken

LönnsirapskotletterLönnsirapskotletterLönnsirapskotletter
EVA HILDÉN SMITH

Ingredienser

  • 1 msksmör
  • 1 mskrapsolja
  • 4 storafläskkarré- kotletter med ben, cirkaa 2, 5 centimeter tjocka
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 litenrödlök- skalad och fint skivad
  • 1 mskäppelcidervinäger
  • 4 msklönnsirap
  • 1 msksoja- ljus
  • 4 mskäppeljuice
  • 6gemsallad
  • 1korianderblad- handfull, grovt hackade
  • 5vårlökar- fint skivade

Gör så här

  1. Värm ugnen till 190 grader.

  2. Smält smöret med oljan i en stor ugnssäker stekpanna på hög värme. Torka fläskkotletterna med lite hushållspapper och krydda med havssalt och svartpeppar. Lägg kotletterna i pannan och bryn dem på båda sidor.

  3. När köttet har fått bra färg, tillsätt den fint skivade löken och stek i cirka 30 sekunder. Häll sedan på vinäger, lönnsirap, soja och äppeljuice och värme tills såsen bubblar. Ös köttet med såsen och placera pannan i ugnen på mitthyllan och baka i ugnen i 10 minuter.

  4. Medan fläskkotletterna är i ugnen, placera en stor grillpanna på spisen eller tänd grillen - salladen ska få härliga ränder och bli varm, välj vad som passar bäst. Går även bra att steka i vanlig panna. Dela salladen på mitten och pensla salladen med lite olja och krydda med salt och svartpeppar. Placera salladshalvorna på grillpanna och grilla i cirka 2 minuter på varje sida till de har fina grillränder men fortfarande håller sin form. Ta bort från värmen och ställ åt sidan.

  5. När kotletterna är klara i ugnen, lägg köttet på tallrik och reducera såsen på medelvärme i några minuter tills den tjocknat. Tillsätt koriander och rör runt, lägg tillbaka kotletterna i pannan och lägg även dit den grillade salladen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök