Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Donald Skehans underbara kotletter med asiatiska förtecken
Värm ugnen till 190 grader.
Smält smöret med oljan i en stor ugnssäker stekpanna på hög värme. Torka fläskkotletterna med lite hushållspapper och krydda med havssalt och svartpeppar. Lägg kotletterna i pannan och bryn dem på båda sidor.
När köttet har fått bra färg, tillsätt den fint skivade löken och stek i cirka 30 sekunder. Häll sedan på vinäger, lönnsirap, soja och äppeljuice och värme tills såsen bubblar. Ös köttet med såsen och placera pannan i ugnen på mitthyllan och baka i ugnen i 10 minuter.
Medan fläskkotletterna är i ugnen, placera en stor grillpanna på spisen eller tänd grillen - salladen ska få härliga ränder och bli varm, välj vad som passar bäst. Går även bra att steka i vanlig panna. Dela salladen på mitten och pensla salladen med lite olja och krydda med salt och svartpeppar. Placera salladshalvorna på grillpanna och grilla i cirka 2 minuter på varje sida till de har fina grillränder men fortfarande håller sin form. Ta bort från värmen och ställ åt sidan.
När kotletterna är klara i ugnen, lägg köttet på tallrik och reducera såsen på medelvärme i några minuter tills den tjocknat. Tillsätt koriander och rör runt, lägg tillbaka kotletterna i pannan och lägg även dit den grillade salladen.
Recept från Mitt kök