Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lomi lomi lax poké bowl

Lomi lomi betyder massera på hawaiiska, i det här fallet att man ska massera in saltet i laxen. Srirashcasås, srirachamajonnäs, katsusås och sweet chili sauce passar bra till den här rätten.

Lomi lomi lax poké bowl
Lomi lomi lax poké bowl
Lomi lomi lax poké bowl
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 400 glax- rå, gärna salmalax
  • 1 tsksalt
  • 2tomater
  • 0,5gul lök
  • 1salladslök
  • 2avokado
  • 80 gsockerärter- eller sugarsnaps
  • 2 krmchiliflakes
  • 150 galgsallad
  • 40 galfalfagroddar- alfa eller vitlöksgroddar
  • 40 gärtskott
  • 4limeklyftor
  • japansk soja

Gör så här

  1. Skär laxen i kuber, blanda saltet med laxen. Skär tomaterna i klyftor och kärna ur dem. Skär tomatköttet i tärningar. Hacka den gula löken. Blanda ihop laxtärningarna, tomatbitarna och löken.

  2. Strimla salladslöken.

  3. Dela avokadon på mitten, kärna ur och skala, skär i skivor och forma till avokadorosor.

  4. Strimla sockerärterna på längden.

  5. Servering: Lägg laxen i portionsskålar, strö över salladslöken och chiliflakes. Lägg på avokadorosor, sockerärtor, algsallad, groddar och ärtskott i grupper runtomkring. Lägg på limeklyftorna. Servera soja vid sidan om.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök