Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Löktravspersillade

Persillade är en kryddblandning med tydlig vitlökssmak, god att krydda äggrätter, kyckling, fisk och pasta med.

LöktravspersilladeLöktravspersilladeLöktravspersillade
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 20löktravsblad
  • 3 mskvitlök- hackad, torkad (finns att köpa färdigt i burk)
  • 3 mskpersilja- torkad
  • 3 mskflingsalt

Gör så här

  1. Plocka av bladen på löktraven och lägg dem på ett hushållspapper. Låt bladen torka i rumstemperatur 2–3 dagar tills de är helt torra, vänd på stora blad efter halva tiden.

  2. Mixa bladen i en kryddmixer eller i en vanlig mixer, plocka bort eventuella bladnervstrådar. Blanda löktraven med vitlök, persilja och flingsalt. 

Vad tyckte du om receptet?