Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på klassisk löksill. Härlig sill smaksatt med rödlök, purjolök och silverlök. Man kan byta ut silverlöken mot schalottenlök om man föredrar det.
Salta ur saltsillfiléerna genom att skölja dem och sedan låta dem ligga i kallt vatten i cirka 1 dygn. Byt vatten 1–2 gånger under tiden.
Skär sillen i 1 1⁄2–2 centimeter breda bitar.
Rör ihop ättiksprit, strösocker och vatten. Rör tills allt strösocker lösts upp.
Skala och skiva rödlöken och silverlöken, strimla purjolöken.
Varva sillbitarna, löken och svartpepparn i en glasburk.
Häll på lagen och låt sillen dra ett par timmar.
Recept från Mitt kök