Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Löksallad

Recept på syrlig löksallad som passar fint till det småvarma på julbordet. Serveras kall.

Löksallad
Löksallad
Löksallad
Löksallad Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 300 ggul lök
  • 2 mskolivolja- + 1 msk
  • 2 krmsalt
  • 200 grödlök
  • 2 mskcitron- pressad
  • 0,5 tskflingsalt
  • 50 grucola

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skala och skär den gula löken i klyftor. Lägg klyftorna i en ugnssäker form och blanda med 2 msk olja och salt. Tillaga mitt i ugnen ca 1 timme, tills löken är genommjuk och har en lätt rostad färg. Rör om med jämna mellanrum. Låt svalna.

  2. Skala och skiva rödlöken tunt. Blanda den med citronsaft och salt och låt det marinera ca 15 min.

  3. Blanda den gula löken med 1 msk olja och rucola. Lägg upp den på ett fat.

  4. Krama ut lite vätska ur rödlöken och lägg den ovanpå. Toppa salladen med flingsalt.

Vad tyckte du om receptet?