Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En mustig och mättande lökpaj med tre sorters lök, perfekt på buffén.
Mixa smör tillsammans med vete- och grahamsmjöl, gärna i matberedare. Tillsätt salt och vatten och arbeta snabbt ihop till en deg.
Tryck ut pajdegen i en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Ställ formen kallt ca 30 min. Sätt ugnen på 200°.
Skala och skär löken i klyftor. Skala och finhacka vitlöken. Fräs lök och vitlök i smör i en stekpanna. Låt fräset svalna. Grovriv osten. Vispa ihop ägg, mjölk och grädde. Krydda med salt och peppar.
Förgrädda pajskalet ca 10 min.
Lägg i lökfräset i bottnen på pajskalet och lägg osten i mitten. Häll över äggstanningen och grädda mitt i ugnen ca 30 min tills äggstanningen har stannat och pajen fått fin färg.