Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lökfrittata

Frittata kan serveras varm eller rumstempererad. Laga gärna frittata i portionsstekpannor. Löken kan i stället för att ugnsstekas fräsas direkt i stekpannan på svag värme ca 10 min innan äggsmeten hälls i.

Lökfrittata
Lökfrittata
Lökfrittata

Ingredienser

  • 200 gröda lökar- 3-4 stycken
  • 2 tskolivolja
  • 1 krmsalt
  • 0,5 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 krmsocker

Äggsmet

  • 4ägg
  • 4 mskvatten
  • 2 krmsalt
  • 0,5 krmsvartpeppar- nymald
  • 2 mskparmesan- färskriven

Garnering

  • ärtskott- eller örter

Tillbehör

  • 2rågbröd- mjukt skivor
  • 2 dlgurka- strimlad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.

  2. Skala, dela och skär löken i klyftor. Lägg klyftorna på ett ugnssäkert fat. Pensla med hälften av oljan. Salta, peppra Strö över sockret. Täck med aluminiumfolie och baka mitt i ugnen ca 20 min. Ta bort folien och baka ytterligare 10 min.

  3. Vispa ihop ingredienserna till äggsmeten. Hetta upp stekpannan. Pensla med resten av oljan. Tillsätt lök och äggsmeten. Lyft omeletten så att lös smet kan rinna ner och stelna. Stek ca 3 min.

  4. Garnera med ärtskott. Servera med bröd och gurka. Ca 379 kcal/portion, varav ca 17 g fett, 34 g kolhydrater, 22 g protei

Vad tyckte du om receptet?