Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lökdipp

Dipp till kräftor. Enkelt att röra ihop och gott!

LökdippLökdippLökdipp
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 46knipplökar- färska,ca 400 g
  • 68vitlöksklyftor
  • 100 gsmör
  • 4 krmströsocker
  • 4 mskrapsolja- kallpressad
  • 1,25 dlpersilja- hackad
  • 500 gkesella
  • salt
  • peppar- nymald

Gör så här

  1. Hacka lök och vitlök. Mjukstek sakta i smöret utan att löken tar färg, 20–30 minuter. Blanda i sockret och fräs ytterligare någon minut. Låt kallna.

  2. Mixa lök, rapsolja, persilja och kesella. Smaka av med salt och peppar. Låt smakerna mogna minst någon timme före servering. Krämen kan förvaras i kylen, men bör serveras rumstempererad.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök