Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lökdipp på färsk knipplök

En god dipp kan förhöja smaken på de flesta bröd. Prova denna tillsammans med en god focaccia.

Lökdipp på färsk knipplök
Lökdipp på färsk knipplök
Lökdipp på färsk knipplök
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 23knipplökar- färska,cirka 200 g
  • 4vitlöksklyftor
  • 50 gsmör
  • 2 krmströsocker
  • 2 mskolivolja
  • 3 mskpersilja- hackad
  • 250 gkesella
  • salt
  • peppar- nymald

Gör så här

  1. Hacka lök och vitlök. Mjukstek sakta i smöret utan att löken tar färg i cirka 20 minuter. Blanda ner sockret och fräs ytterligare någon minut. Låt kallna.

  2. Mixa lök, olivolja, persilja och kesella. Smaka av med salt och peppar.

  3. Låt smakerna mogna minst någon timme före servering. Krämen kan förvaras i kylen, men bör serveras rumstempererad.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök