Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lök- och olivpizza

Lök- och olivpizzan fixas enkelt och snabbt med färdig pizzadeg och tomatsås.  

Lök- och olivpizza
Lök- och olivpizza
Lök- och olivpizza
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 1 förppizzadeg- färdig, med tomatsås (600 g)
  • 1rödlök- stor
  • 1 mskolivolja
  • 2 krmsalt
  • 2 krmrårössocker
  • 100 gost- lagrad, t ex västerbottensost
  • 250 goliver- med sardeller
  • 125 gmozzarella
  • 2 krmsvartpeppar- nymald

Garnering

  • oregano

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala och strimla löken tunt. Stek den mjuk i olja. Blanda ner salt och socker.

  2. Rulla ut pizzadegen på en plåt med bakplåtspapper. Tryck eller kavla ut den lite till. Bred på tomatsåsen.

  3. Riv osten. Häll av och dela oliverna. Fördela oliver, ost och lök på pizzan. Skär eller riv mozzarellan i småbitar och fördela över. Strö på peppar och grädda mitt i ugnen 15–20 min.

  4. Strö över oregano. Skär pizzan i bitar, servera den nygräddad.

Vad tyckte du om receptet?

Foto: Per Ranung

Recept av Charlotte Jenkinson