Recept av Charlotte Jenkinson
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Lök- och olivpizzan fixas enkelt och snabbt med färdig pizzadeg och tomatsås.
Sätt ugnen på 225°. Skala och strimla löken tunt. Stek den mjuk i olja. Blanda ner salt och socker.
Rulla ut pizzadegen på en plåt med bakplåtspapper. Tryck eller kavla ut den lite till. Bred på tomatsåsen.
Riv osten. Häll av och dela oliverna. Fördela oliver, ost och lök på pizzan. Skär eller riv mozzarellan i småbitar och fördela över. Strö på peppar och grädda mitt i ugnen 15–20 min.
Strö över oregano. Skär pizzan i bitar, servera den nygräddad.
Recept av Charlotte Jenkinson