Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lök- och baconpaj

En favoritpaj till fredagsmyset.

Lök- och baconpaj
Lök- och baconpaj
Lök- och baconpaj
Olof Abrahamsson

Pajdeg:

  • 2 dlvetemjöl
  • 1 dlgrahamsmjöl
  • 125 gsmör- eller margarin
  • 2 mskvatten- kallt

Fyllning:

  • 2gula lökar
  • 1purjolök
  • 1 msksmör- eller margarin
  • 140 gbacon
  • 1 dlost- riven
  • 3ägg
  • salt- peppar
  • 1 msktimjan- färsk

Gör så här

  1. Hacka samman smör och allt mjöl till en smulig massa, gärna i matberedare. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg.

  2. Tryck ut degen i en pajform, 24 centimeter i diameter. Nagga degen och ställ kallt i 30 minuter. Förgrädda i ugn, 225 grader, 10 minuter.

  3. 3 Skala och skiva löken, skölj och strimla purjolöken. Stek all lök mjuk i smör i stekpanna. Lägg i pajskalet.

  4. Skär baconet i bitar och stek det i knaprigt. Lägg i pajskalet. Strö över osten.

  5. Vispa upp äggen och vispa i salt, peppar och timjan. Häll över osten och grädda i ugn, 225 grader, cirka 20 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök