Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lök- och äppelsill

Det spelar ingen roll om det är påsk, midsommar eller julafton - den här sillsalladen med lök och äpple gör alltid stor succé.

Lök- och äppelsill
Lök- och äppelsill
Lök- och äppelsill
Foto: Ulrika Pousette

Lök- och äppelsill

  • 1 förp5-minuterssill- (420 g)
  • 0,5äpple- gärna Granny Smith
  • 0,5rödlök
  • 0,5gul lök
  • 1 bitpurjolök- (ca 10 cm)
  • 1 dlmajonnäs
  • 1 dlcrème fraiche- lätt
  • 2 krmsalt
  • 1 krmvitpeppar- nymald
  • 3 msklag från sillen

Garnering

  • rödlöksringar

Gör så här

  1. Låt sillen rinna av, spara 3 msk av lagen. Skär sillen i ca 2 cm breda bitar.

  2. Kärna ur och hacka äpplet. Skala och finhacka röd och gul lök. Ansa och skiva purjolöken tunt.

  3. Blanda majonnäs och crème fraiche. Krydda med salt och peppar samt sillag. Vänd ner sill, äpple och lök.

  4. Låt stå i kylen ca 24 timmar. Garnera med rödlöksringar vid servering.

Vad tyckte du om receptet?