Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Lök, ansjovis och rikligt med rosmarin är riktigt gott i de här portionspajerna. Servera dem helst varma, då är de som godast.
1 Kör margarin eller smör och vetemjöl till en deg i en matberedare. Tillsätt vattnet och kör degen i ytterligare någon sekund.
Dela degen i 12 jämnstora bitar. Tryck ut degbitarna i lika många smorda aluminiumformar. Ställ dem kallt i minst 30 minuter.
Skala och skär löken i fina ringar. Stek löken mjuk och glansig i smör eller margarin. Salta något och strö på rosmarinen. Rör om så att allt blandas.
Häll bort vätskan från ansjovisen och skär den i små bitar.
Varva stekt lök, ansjovis och riven ost i pajskalen.
Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar till en äggstanning i en skål. Häll äggstanningen i portionspajerna.
Grädda pajerna en bit ner i ugnen i 225 grader i cirka 25 minuter, äggstanningen ska ha stelnat. Pajerna är godast varma.
Recept från Mitt kök