Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lök- och ansjovispajer med rosmarinsmak

Lök, ansjovis och rikligt med rosmarin är riktigt gott i de här portionspajerna. Servera dem helst varma, då är de som godast.

Lök- och ansjovispajer med rosmarinsmak
Lök- och ansjovispajer med rosmarinsmak
Lök- och ansjovispajer med rosmarinsmak
Annika Broman

Ingredienser

  • 125 gmargarin- eller smör
  • 3 dlvetemjöl
  • 2 mskvatten- riktigt kallt

Fyllning:

  • 3gula lökar
  • margarin- eller smör, att steka i
  • salt
  • 2 tskrosmarin
  • 1 burkanjovisfilé- cirka 80 g avrunnen filé
  • 125 gvästerbottensost- riven eller annan lagrad ost

Äggstanning

  • 2ägg
  • 2 dlmjölk
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. 1 Kör margarin eller smör och vetemjöl till en deg i en matberedare. Tillsätt vattnet och kör degen i ytterligare någon sekund.

  2. Dela degen i 12 jämnstora bitar. Tryck ut degbitarna i lika många smorda aluminiumformar. Ställ dem kallt i minst 30 minuter.

  3. Skala och skär löken i fina ringar. Stek löken mjuk och glansig i smör eller margarin. Salta något och strö på rosmarinen. Rör om så att allt blandas.

  4. Häll bort vätskan från ansjovisen och skär den i små bitar.

  5. Varva stekt lök, ansjovis och riven ost i pajskalen.

  6. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar till en äggstanning i en skål. Häll äggstanningen i portionspajerna.

  7. Grädda pajerna en bit ner i ugnen i 225 grader i cirka 25 minuter, äggstanningen ska ha stelnat. Pajerna är godast varma.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök