Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lök- och örtsill med chilisting

Recept på lök- och örtsill med chilisting. En smakrik och färgrik sill med morot, gulbeta och rödlök. 

Lök- och örtsill med chilisting
Lök- och örtsill med chilisting
Lök- och örtsill med chilisting
Foto: Anders Norrsell

Ingredienser

  • 1 förpinläggningssill- (420 g)
  • 0,5röd chili- t ex spansk peppar
  • 0,5purjolök- gärna både den gröna och den vita delen
  • 1morot
  • 1 litengulbeta
  • 1rödlök
  • 2 mskdill- hackad

Lag

  • 3 dlvatten
  • 2 dlströsocker
  • 1 dlättiksprit (12 %)
  • 10kryddpepparkorn
  • 2lagerblad
  • 5vitpepparkorn
  • 3kryddnejlikor

Garnering

  • dill

Gör så här

  1. Lag: Koka alla ingredienser till lagen i en kastrull. Ta kastrullen från plattan och låt lagen kallna.

  2. Kärna ur och skiva chilin. Ansa och strimla purjolöken. Skala och skiva morot och gulbeta, gärna på mandolin eller med en osthyvel. Skala och skiva löken.

  3. Skölj sillen och låt den rinna av. Skär den i ca 1 cm snedställda bitar.

  4. Varva samtliga ingredienser i en burk eller skål och häll över lagen. Låt stå i kylen 1 dygn. Garnera med dill vid servering.

Vad tyckte du om receptet?