Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Skörda löken i trädgårdslandet och gör en god soppa när det regnar ute. Kanske har du även plockat kantareller? Då är den här soppan perfekt! Klassisk löksoppa i grunden med goda små kantareller i.
Skala, halvera och skiva löken. Skala och finhacka 3 vitlöksklyftor.
Fräs lök och vitlök i smör i cirka 15 minuter på medelvärme tills löken är helt mjuk. Rör då och då. Tillsätt svampen och låt den steka med i 5 minuter.
Tillsätt vinet och låt koka in. Strö över mjölet och låt det fräsa i 1 minut under omrörning.
Tillsätt 1,2 liter vatten, buljongtärningar, lagerblad, timjan, salt och peppar. Låt soppan småkoka under lock i cirka 10 minuter.
Sätt ugnen på högsta grillvärme. Skär brödet i 8 skivor och stek dem frasiga i panna. Dra en halverad vitlöksklyfta över.
Riv osten. Häll upp soppan i ugnssäkra skålar. Fördela brödskivor över och strö över osten.
Placera skålarna på en plåt och gratinera i 3–5 minuter tills osten smält. Garnera med timjan.