Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Löjromstoppad mandelpotatiscrème

Champagne med löjromstoppad mandelpotatiscrème är lyxigt och gott. Färdigriven västerbottensost finns att köpa i påse, smidigt när det ska gå snabbt att få maten färdig.

Löjromstoppad mandelpotatiscrèmeLöjromstoppad mandelpotatiscrèmeLöjromstoppad mandelpotatiscrème
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 80 glöjrom
  • 200 gmandelpotatis
  • 0,5rödlök- liten
  • 1 tskcitronskal- rivet
  • 4crostini
  • 0,5 dlvispgrädde
  • 0,5 dlvästerbottensost- riven
  • 1 krmsalt
  • dillkvistar

Tillbehör

  • champagne

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Skala och finhacka löken och blanda med citronskal. Krossa crostinin.

  2. Låt potatisen rinna av och vispa den slät med elvisp tillsammans med grädden. Rör i osten och krydda med salt.

  3. Bred ut potatiscrèmen på assietter. Lägg på en klick löjrom och strö över lök och crostinismulor. Garnera med dill och servera genast med ett glas champagne.

Vad tyckte du om receptet?