Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Löjromstaco med avokado, citroncrème och löksallad är en festlig smårätt. De frasiga skalen kan göras flera dagar i förväg. Förvara dem torrt i en burk med lock.
Forma ett av gyozabladen till en taco men hjälp av ett järn eller ett annat runt föremål av metall. Hetta upp oljan till 160°. Fritera gyozabladet tills det fått fin färg och är krispigt. Lossa skalet och låt det kallna på galler. Gör likadant med övriga blad.
Skala och skiva löken. Lägg löken i kallt vatten. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 1 msk saft.
Skala, kärna ur och skär avokadon i klyftor. Häll över citronsaft och olja och krydda med peppar.
Blanda majonnäs och gräddfil med citronskalet.
Lägg avokadon i tacoskalen. Spritsa på citroncrème. Klicka på löjrom och avsluta med avrunnen lök. Garnera med dill eller körvel och lite peppar.