Recept av Ulla Karlström och Cecilia Lundin
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på löjromspizza med västerbottensost och picklad lök. Färdig surdegspizzadeg finns i kyldisken i välsorterade livsmedelsbutiker.
Lök: Skala och skiva löken riktigt tunt. Blanda med vatten, socker och ättika och låt stå i rumstemperatur medan pizzan lagas.
Sätt ugnen på 250°. Sätt in en plåt i ugnen. Dela degen i två bitar och kavla ut dem till avlånga pizzor på ett bakplåtspapper. Bred 1/2 dl crème fraiche på pizzorna och krydda med peppar. Strö över osten.
Grädda pizzorna på den heta plåten mitt i ugnen ca 10 min.
Låt löken rinna av. Fördela löken på pizzorna. Klicka eller spritsa på löjrom och 1/2 dl crème fraiche. Garnera med dill och servera pizzorna med sallad till.
Recept av Ulla Karlström och Cecilia Lundin