Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Löjromspizza med västerbottensost och picklad lök

Recept på löjromspizza med västerbottensost och picklad lök. Färdig surdegspizzadeg finns i kyldisken i välsorterade livsmedelsbutiker.

Löjromspizza med västerbottensost och picklad lök
Löjromspizza med västerbottensost och picklad lök
Löjromspizza med västerbottensost och picklad lök
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 1 påsesurdegspizzadeg- (400 g)
  • 0,5 dlcrème fraiche- + 0,5 dl
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 50 gvästerbottensost- riven
  • 100 glöjrom

Lök

  • 1rödlök- liten
  • 0,5 dlvatten
  • 2 mskströsocker
  • 1 mskättiksprit- (12 %)

Garnering

  • dillkvistar

Tillbehör

  • sallad- t ex vattenkrasse och mangoldskott

Gör så här

  1. Lök: Skala och skiva löken riktigt tunt. Blanda med vatten, socker och ättika och låt stå i rumstemperatur medan pizzan lagas.

  2. Sätt ugnen på 250°. Sätt in en plåt i ugnen. Dela degen i två bitar och kavla ut dem till avlånga pizzor på ett bakplåtspapper. Bred 1/2 dl crème fraiche på pizzorna och krydda med peppar. Strö över osten.

  3. Grädda pizzorna på den heta plåten mitt i ugnen ca 10 min.

  4. Låt löken rinna av. Fördela löken på pizzorna. Klicka eller spritsa på löjrom och 1/2 dl crème fraiche. Garnera med dill och servera pizzorna med sallad till.

Vad tyckte du om receptet?

Recept av Ulla Karlström och Cecilia Lundin