Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Löjromslax

Lax som bakas i ugn under ett täcke av löjromskräm är både lyxigt och gott.

Löjromslax
Löjromslax
Löjromslax
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 1,2 kglaxfilé- cirka, av mittbit, med skinnet kvar
  • 1,25 tsksalt- cirka
  • 2 krmvitpeppar- grovstött
  • 2 dlcrème fraiche
  • 1 dldill- hackad
  • 1citron- rivet skal
  • 100 glöjrom
  • dill
  • citron

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg laxen på en plåt med bakplåtspapper. Krydda med salt och vitpeppar.

  2. Blanda crème fraiche, dill, citronskal och löjrom. Bred över fisken.

  3. Stek laxen i mitten av ugnen cirka 20 minuter. Laxen ska fortfarande ha en liten rå kärna i mitten.

  4. Flytta över laxen på ett fat och garnera med dill och citron.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök