Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Servera på sillbordet, med kokt potatis eller på spisknäckebröd. Toppa gärna med extra löjrom och dill.
Klargravad strömming: Blanda vatten, ättiksprit och salt ordentligt.
Lägg strömmingen i lagen och förvara i kylen över natten. Vänd runt strömmingen i lagen en gång emellan så att lagen och strömmingen blandas ordentligt.
Löjromssås: Blanda alla ingredienser i en skål.
Löjromsgravad strömming: Sila av strömmingen från saltlagen och låt strömmingen rinna av ordentligt i silen.
Blanda strömmingen med löjromssåsen.
Förvara sillen i kylen.
Recept från Mitt kök