Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Löjromsgravad strömming

Servera på sillbordet, med kokt potatis eller på spisknäckebröd. Toppa gärna med extra löjrom och dill.

Löjromsgravad strömming
Löjromsgravad strömming
Löjromsgravad strömming
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

    Klargravad strömming (görs dagen innan)

    • 12 dlvatten
    • 2,5 dlättiksprit
    • 1 msksalt
    • 500 gströmmingfilé- dragen, (skinnfria filéer)

    Löjromssås

    • 2 dlgräddfil- lätt crème fraiche eller
    • 2 dlmajonnäs
    • 2vitlöksklyftor- finhackade
    • 50 glöjrom
    • 1 krmsalt
    • 1 krmsvartpeppar- malen vit- eller

    Gör så här

    1. Klargravad strömming: Blanda vatten, ättiksprit och salt ordentligt.

    2. Lägg strömmingen i lagen och förvara i kylen över natten. Vänd runt strömmingen i lagen en gång emellan så att lagen och strömmingen blandas ordentligt.

    3. Löjromssås: Blanda alla ingredienser i en skål.

    4. Löjromsgravad strömming: Sila av strömmingen från saltlagen och låt strömmingen rinna av ordentligt i silen.

    5. Blanda strömmingen med löjromssåsen.

    6. Förvara sillen i kylen.

    Vad tyckte du om receptet?

    Recept från Mitt kök