Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Löjromsgravad strömming med pepparrot

Löjromsgravad strömming med pepparrot ska lagas i god tid eftersom strömmingen ska ligga i lagen 1 dygn.

Löjromsgravad strömming med pepparrot
Löjromsgravad strömming med pepparrot
Löjromsgravad strömming med pepparrot
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 800 gströmmingfilé- som varit fryst 3 dygn

Gravningslag

  • 1,6 lvatten
  • 2 dlättiksprit- (12 %)
  • 3 msksalt

Löjromsås med pepparrot

  • 1 bitpepparrot- ca 10 cm
  • 2citroner
  • 3 dlmajonnäs
  • 3 dlsmetana
  • 40 glöjrom
  • 0,5 tsksalt

Garnering

  • 20 glöjrom
  • dill

Gör så här

  1. Lag: Blanda vatten, ättika, och salt. Rör tills saltet har lösts upp.

  2. Dra bort skinnet från strömmingen. Skölj strömmingen i kallt vatten och lägg den sedan i lagen. Låt stå i kylen ett dygn. Var noga med att strömmingen är täckt av lag. Rör om några gånger under tiden.

  3. Häll av lagen och låt strömmingen rinna av väl.

  4. Sås: Skala och riv pepparroten. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saft. Blanda majonnäs, smetana, pepparrot, citronsaft och -skal. Vänd ner löjromen och krydda med salt. Blanda ner strömmingen och garnera med löjrom och dill.

Vad tyckte du om receptet?

Foto: Wolfgang Kleinschmidt