Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Löjromsgravad strömming med pepparrot ska lagas i god tid eftersom strömmingen ska ligga i lagen 1 dygn.
Lag: Blanda vatten, ättika, och salt. Rör tills saltet har lösts upp.
Dra bort skinnet från strömmingen. Skölj strömmingen i kallt vatten och lägg den sedan i lagen. Låt stå i kylen ett dygn. Var noga med att strömmingen är täckt av lag. Rör om några gånger under tiden.
Häll av lagen och låt strömmingen rinna av väl.
Sås: Skala och riv pepparroten. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saft. Blanda majonnäs, smetana, pepparrot, citronsaft och -skal. Vänd ner löjromen och krydda med salt. Blanda ner strömmingen och garnera med löjrom och dill.