Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Löjromschips - recept på enkelt och lyxigt tilltugg

Lyxigt, superenkelt och gott tilltugg med chips och löjrom. Välj rom efter tillfälle; löjrom är lyx, sikrom mellan, tångkaviar vego. Löjrom eller sikrom spritsas ut över chipsen. Används tångkaviar är det bättre att klicka ut rommen bland chipsen. Grönkål eller broccolipulver finns i större butiker på hälsokosthyllan. Pulvret ger dels fin färg och en försiktig smak av kål, men kan givetvis uteslutas.

Löjromschips - recept på enkelt och lyxigt tilltuggLöjromschips - recept på enkelt och lyxigt tilltuggLöjromschips - recept på enkelt och lyxigt tilltugg
Löjromschips Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 80 gchips- saltade (ca 1/2 påse)
  • 0,5 dlsmetana
  • 80 glöjrom- sikrom eller tångkaviar
  • 2 mskgräslök- fint skuren
  • 1 tskgrönkålspulver- eller broccolipulver, ev

Gör så här

  1. Fyll smetana och löjrom i två små spritspåsar.

  2. Fördela hälften av chipsen på en tallrik. Spritsa över hälften av smetana och löjrom. Strö på hälften av gräslöken. Lägg på resterande chips och spritsa över resten av löjrommen och smetanan.

  3. Strö över resterande gräslök och pudra över grönkåls- eller broccolipulvret.

Vad tyckte du om receptet?