Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Löjrom med krossad färskpotatis

Recept på förrätt med löjrom och krossad färskpotatis. Allt gott på en gång, färskpotatis, löjrom, crème fraiche, dill och gräslök.

Löjrom med krossad färskpotatis
Löjrom med krossad färskpotatis
Löjrom med krossad färskpotatis
Foto: Holger Edström

Ingredienser

  • 300 gfärskpotatis
  • 2 msksmör
  • 2 mskdill- hackad (10 mg)
  • 3 mskgräslök- hackad (10 g)
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 150 glöjrom
  • 1 dlcrème fraiche

Garnering

  • dill
  • gräslök

Gör så här

  1. Skrapa och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Krossa den med en sked, grovt. Rör ner smör, dill och gräslök, smaka av med salt och peppar.

  2. Forma potatisen till puckar med hjälp av en utstickare eller pepparkaksmått. Garnera med löjrom, creme fraiche, dill och gräslök.

Vad tyckte du om receptet?