Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lobster roll – en galet god pannkaka med krämig hummersallad

I New York serverar man lyxiga "Lobster dogs" eller "Lobster Rolls" – hummer "on-the-go". Testa en riktig godbit - som serveras i en "American Pancake". Passar perfekt som lyxfrukost, förrätt eller snacks.

Lobster roll – en galet god pannkaka med  krämig hummersallad
Lobster roll – en galet god pannkaka med  krämig hummersallad
Lobster roll – en galet god pannkaka med  krämig hummersallad

Amerikansk pannkaka

  • 2,25 dlvetemjöl special
  • 1 tskbakpulver
  • 2 tskBong Touch of Taste Schalottenlöksfond
  • 1 stortägg
  • 1 dlmjölk- 3%
  • 1 msksmör- smält avsvalnat
  • salt
  • peppar
  • smör- till stekning

Hummersallad

  • 2 sthumrar- små kokta
  • 2 mskblekselleri- fint tärnad
  • 1 mskschalottenlök- finhackad
  • 1 mskcitron
  • tabasco- några droppar
  • 1 tskBong Touch of Taste Kycklingfond
  • 0,5 dlcrème fraiche
  • salt

GÖR SÅ HÄR AMERICAN PANCAKE

  1. Blanda ihop de torra ingredienserna.

  2. Vispa samman fond, ägg, mjölk och smör.

  3. Vispa ner vätskan i mjölblandningen och rör tills smeten är klumpfri, smaka av med ev. fond, salt och peppar.

  4. Grädda avlånga pannkakor, fyll dem med hummersallad och servera dem direkt

  5. HUMMERSALLAD

  6. Dela, skala och skär hummern i fina bitar.

  7. Blanda alla ingredienserna i en skål.

  8. Smaka av med fond, salt och Tabasco.

Vad tyckte du om receptet?