Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Glutenfria kärleksmums med kokos

När barnen väljer favoritkaka blir det ofta kärleksmums. Bästa överraskningen för den som väntar på något gott. Dessa kärleksmums är glutenfria och bakas i långpanna.

Glutenfria kärleksmums med kokos
Glutenfria kärleksmums med kokos
Glutenfria kärleksmums med kokos
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 150 gsmör
  • 2ägg
  • 3 dlströsocker
  • 1 dlpotatismjöl
  • 1 mskpsylliumhusk- (fiberhusk eller psyllium)
  • 2 tskbakpulver
  • 1 tskvaniljpulver
  • 45 mskkakao
  • 1,5 dlmjölk

Glasyr

  • 70 gsmör
  • 4 mskkaffe
  • 3,5 dlflorsocker
  • 0,5 mskkakao
  • 1 tskvaniljpulver
  • 2 mskkokosflingor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ihop alla torra ingredienser och vänd ner i smeten.

  3. Häll i mjölken samt det smälta smöret i smeten. Vispa till en jämn smet.

  4. Häll upp smeten på en bakplåtspappersklädd form, 25 × 25 centimeter.

  5. Grädda kakan i mitten av ugnen i 30–35 minuter. Ta ut kakan och låt den svalna.

  6. Glasyr

  7. Smält smöret och rör i kaffet. Låt svalna.

  8. Vispa ner florsocker, kakao och vaniljpulver.

  9. Bred ut glasyren över kakan. Strö över kokos och låt glasyren stelna. Skär upp kakan i bitar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök