Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ljust bröd

Ljust och rustikt bröd. Urgott att doppa i olivolja.

Ljust bröd
Ljust bröd
Ljust bröd
MARTIN SKREDSVIK

Ingredienser

  • 2bröd
  • 15 gjäst
  • 5 dlvatten- kallt
  • 1,5 msksalt
  • 800 gvetemjöl- special (cirka 13 1/2 dl)
  • 12 mskolivolja

Gör så här

  1. Lös upp jästen i vatten. Tillsätt salt och vetemjöl. Arbeta till en smidig deg, i maskin cirka 10-12 minuter eller cirka 17 minuter för hand.

  2. Dela degen i två. Lägg dem i mjölade jäskorgar. Du kan även mjöla en handduk och jäsa dem i ett durkslag.

  3. Ringla lite olivolja över degen. Täck med plast och ställ i kylen i cirka 8-12 timmar.

  4. Sätt ugnen på 250 grader. Ställ in en plåt som får bli varm och en ugnsfast form längst ner att lägga isbitar eller vatten i. Ta fram degformarna ur kylskåpet, låt dem stå framme medan ugnen värms upp.

  5. När ugnen är tillräckligt het, ta ut plåten och lägg på ett bakplåtspapper. Stjälp upp degen försiktigt och ställ direkt in i ugnen. Häll cirka 1 dl vatten eller lägg några isbitar längst ner i formen.

  6. Grädda i 250 grader i 5 minuter, sänk därefter till 200 grader och grädda i cirka 30-35 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök