Pepparkaksdeg
Fyllda saffransbullar
Vörtbröd
Här hittar du recept på klassiska julrätter:
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Mjuk pepparkaka är en favorit hos många i juletider. Den här är enkel, saftig, god och vacker att se på. Dessutom kan den varieras med kryddning efter smak - kanske föredrar du enbart kanel i din mjuka pepparkaka, lite extra smak av kardemumma eller kanske lite ingefära?
Vill du göra pepparkakan lite extra festlig är den supergod att äta tillsammans med rårörda lingon och en klick grädde.
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa 2 ägg pösigt med 2 dl socker.
Rör ner 1 1/2 dl gräddfil och 50 gram smält smör.
Blanda 2 1/2 dl vetemjöl med 1 tsk bakpulver, 1 msk kanel och 2 tsk kardemumma och rör ner i smeten.
Grädda i cirka 40 minuter i ugnen. Ta ut, vänd upp kakan på ett fat och låt svalna.
Njut av din mjuka pepparkaka - gärna tillsammans med lite glögg eller ett glas julmust!
Här hittar du recept på klassiska julrätter:
Recept från Mitt kök