Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ljus kladdkaka med kanel och hasselnötstopping


Denna kaka är allt annat än en simpel, vanlig kladdkaka!

Ljus kladdkaka med kanel och hasselnötstopping

Ljus kladdkaka med kanel och hasselnötstopping

Ljus kladdkaka med kanel och hasselnötstopping

Annika Broman

Ingredienser

  • 200 gsmör
  • 200 gmjölkchoklad- grovhackad
  • 0,5 dlströsocker
  • 2kanelstänger- krossade
  • 1 tsksalt
  • 1 dlvetemjöl
  • 2 tskvaniljsocker
  • 3ägg
  • 0,5 dlgrädde
  • 100 gmjölkchoklad- grovhackad
  • 200 gnötter- rostade

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smör i en kastrull. Ta av från värmen, tillsätt chokladen, rör om tills allt smält. Rör ner socker, krossad kanel och salt. Blanda mjöl och ­vaniljsocker och sikta ner i smeten. Vänd ner ett ägg i taget och arbeta samman till en jämn smet.

  2. Täck botten på en springform (23 centimeter i diameter) med bakplåtspapper. Häll i smeten och grädda mitt i ugnen, 175 grader, i 20-25 minuter. Kakan ska vara kletig i mitten. Ta ut kakan och låt svalna innan du avlägsnar formen.

  3. Hetta upp grädden och ta av kastrullen från värmen. Tillsätt chokladen och rör om tills allt smält. Låt svalna något och bred sedan glasyren över kakan. Hacka nötterna och toppa med dessa.

  4. Servera antingen kall eller ljummen med lättvispad grädde, crème fraiche eller ­vaniljglass.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök