Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ljus chokladtryffel med ägglikör och havssalt

Att doppa tryfflarna i smält ljus choklad är inte helt enkelt och det är viktigt att man använder rätt choklad. De kan även doppas i mörk choklad.

Ljus chokladtryffel med ägglikör och havssalt
Ljus chokladtryffel med ägglikör och havssalt
Ljus chokladtryffel med ägglikör och havssalt
Ljus chokladtryffel med ägglikör och havssalt Foto: Ulf Svensson

Ingredienser

  • 150 gchoklad- ljus Valrhona, Callebaut eller blockchoklad
  • 0,5 dlvispgrädde
  • 2 mskägglikör

Att doppa i

  • 250 gchoklad- ljus eller mörk

Garnering

  • flingsalt- lite

Gör så här

  1. Finhacka chokladen och lägg den i en skål. Koka upp grädde i en liten kastrull och slå den kokande över chokladen. Rör tills chokladen smälter. Tillsätt ägglikören.

  2. Häll upp i en liten form, ca 10x20 cm, klädd med bakplåtspapper. Låt stelna minst 24 timmar i kyl.

  3. Smält chokladen som tryffeln ska doppas i. Skär tryffeln i fyrkanter, ca 2x2 cm. Doppa fyrkanterna i chokladen med hjälp av en gaffel. Skaka av överflödig choklad mot kanten innan de läggs på bakplåtspapper.

  4. Garnera varje tryffel med en flinga salt innan de stelnat.

Vad tyckte du om receptet?

Vilken choklad ska man använda?

Marabou mjölkchoklad är i detta recept inte lämpligt, vare sig i tryffeln eller att doppa dem i. Lenast konsistens blir det med choklad av märken med hög kvalitet, t ex Valrhona eller Callebaut. Receptet fungerar även med ljus blockchoklad.