Ljus chokladtryffel med ägglikör och havssaltFoto: Ulf Svensson
(Betyg: 5 · 1 röster)
Ingredienser
40stycken
Tänk på:
När du ändrar antalet portioner så kan tillagningstiden ändras. Den är beräknad efter grundreceptet.
Det är bara måtten till vänster, före ingrediensen, som räknas om. Inte det som kan stå i parentesen efter.
150 gchoklad- ljus Valrhona, Callebaut eller blockchoklad
0,5 dlvispgrädde
2 mskägglikör
Att doppa i
250 gchoklad- ljus eller mörk
Garnering
flingsalt- lite
Gör så här
Finhacka chokladen och lägg den i en skål. Koka upp grädde i en liten kastrull och slå den kokande över chokladen. Rör tills chokladen smälter. Tillsätt ägglikören.
Häll upp i en liten form, ca 10x20 cm, klädd med bakplåtspapper. Låt stelna minst 24 timmar i kyl.
Smält chokladen som tryffeln ska doppas i. Skär tryffeln i fyrkanter, ca 2x2 cm. Doppa fyrkanterna i chokladen med hjälp av en gaffel. Skaka av överflödig choklad mot kanten innan de läggs på bakplåtspapper.
Garnera varje tryffel med en flinga salt innan de stelnat.
Vad tyckte du om receptet?
(Betyg: 5 · 1 röster)
Vilken choklad ska man använda?
Marabou mjölkchoklad är i detta recept inte lämpligt, vare sig i tryffeln eller att doppa dem i. Lenast konsistens blir det med choklad av märken med hög kvalitet, t ex Valrhona eller Callebaut. Receptet fungerar även med ljus blockchoklad.