Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ljummen salsa verde-potatis

Potatisen blir godast om den får suga åt sig vinägretten när den är ljummen. Har man bråttom kan man mixa dressingen i stället för att finhacka. Salladen är också god kall.

Ljummen salsa verde-potatisLjummen salsa verde-potatisLjummen salsa verde-potatis
Ljummen salsa verde-potatis Foto: Per Ranung

Ljummen salsa verde-potatis

  • 1,5 kgfärskpotatis
  • 1 storvitlöksklyfta
  • 0,5 dlkapris
  • 6sardeller
  • 1 dlgräslök- hackad
  • 1 dlbladpersilja- hackad
  • 1 dlolivolja
  • 0,5 dlcitron- pressad + rivet skal av 1 citron
  • 2 tskflingsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 250 gsojabönor- färska eller frysta
  • 150 gsockerbönor
  • 1 påsebabyspenat- (70 g)

Gör så här

  1. Skrubba och koka färskpotatisen mjuk i lättsaltat vatten. Låt den ånga av.

  2. Skala och finhacka skalad vitlök, kapris, sardeller och örter. Lägg allt i en skål. Tillsätt olja, citronsaft, citronskal, salt och peppar.

  3. Koka sojabönorna ca 4 min i lättsaltat vatten. Lägg ner sockerbönorna när ca 30 sekunder återstår av koktiden. Kyl ner i kallt vatten.

  4. Skär potatisen i mindre bitar. Blanda den ljumma potatisen med dressing, bönor, sockerbönor och spenat.

Vad tyckte du om receptet?