


Bonniers Vegetariska kokbok – klassikern alla borde ha hemma!
För fler vegetariska recept, följ oss på Facebook:
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Vegetarisk sallad på kål, quinoa, fetaost och hasselnötter. Mjukt, knaprigt, sött och salt i samma underbara sallad!
Sätt ugnen på 200°. Skär rödkål, blomkål och romanesco i cm-tjocka skivor. Lägg dem på en plåt och ringla över olja och sirap. Krydda med salt och peppar. Rosta kålen mitt i ugnen ca 20 min, tills den mjuknat och fått lite färg.
Rosta nötterna i en torr panna och hacka dem grovt. Kärna ur äpplet och skär i små kuber. Blanda med citronsaften.
Dressing: Blanda olja och citronsaft. Krydda med salt och peppar.
Fetaostkräm: Mosa fetaosten och blanda med yoghurten. Skala och pressa i vitlöken. Rör ner honungen och krydda med salt och peppar.
Lägg kålen på ett fat med quinoa, sallad, äpple och nötter. Ringla dressingen över salladen. Garnera med vattenkrasse. Servera med fetaostkrämen.
För fler vegetariska recept, följ oss på Facebook: