Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ljummen sallad på mjukbakad kål, quinoa, fetaost och hasselnötter

Vegetarisk sallad på kål, quinoa, fetaost och hasselnötter. Mjukt, knaprigt, sött och salt i samma underbara sallad!

Ljummen sallad på mjukbakad kål, quinoa, fetaost och hasselnötterLjummen sallad på mjukbakad kål, quinoa, fetaost och hasselnötterLjummen sallad på mjukbakad kål, quinoa, fetaost och hasselnötter
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 400 grödkål
  • 400 gblomkål
  • 400 gromanesco
  • 3 mskolivolja
  • 3 msklönnsirap
  • 0,5 mskflingsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 2 dlquinoa- kokt
  • 1 dlhasselnötter
  • 1äpple
  • 1 mskcitron- pressad
  • 100 gvattenkrasse- eller rucola

Dressing

  • 0,75 dlolivolja
  • 2 mskcitron- pressad
  • 2 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Fetaostkräm

  • 150 gfetaost
  • 1,5 dlyoghurt- grekisk eller turkisk
  • 1vitlöksklyfta
  • 1 tskhonung
  • 1 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skär rödkål, blomkål och romanesco i cm-tjocka skivor. Lägg dem på en plåt och ringla över olja och sirap. Krydda med salt och peppar. Rosta kålen mitt i ugnen ca 20 min, tills den mjuknat och fått lite färg.

  2. Rosta nötterna i en torr panna och hacka dem grovt. Kärna ur äpplet och skär i små kuber. Blanda med citronsaften.

  3. Dressing: Blanda olja och citronsaft. Krydda med salt och peppar.

  4. Fetaostkräm: Mosa fetaosten och blanda med yoghurten. Skala och pressa i vitlöken. Rör ner honungen och krydda med salt och peppar.

  5. Lägg kålen på ett fat med quinoa, sallad, äpple och nötter. Ringla dressingen över salladen.  Garnera med vattenkrasse. Servera med fetaostkrämen.

Vad tyckte du om receptet?

Bonniers Vegetariska kokbok – klassikern alla borde ha hemma! 

Köp den här – extrapris för prenumeranter! 

För fler vegetariska recept, följ oss på Facebook: 

Allt om Mat Vego