Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Polkabetan har en mildare smak än röd- och gulbetan. Den är mycket dekorativ råriven eller finstrimlad i en sallad. Färgkontrasten försvinner vid kokning då hela betan färgas blekt rosa.
Koka betorna i saltat vatten till de är helt genomkokta. Skala dem medan de är ljumna.
Skär eller hyvla betorna tunt på en mandolin. Skilj gärna på gulbetor och rödbetor eftersom rödbetorna har tendens att färga av sig.
Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna och hacka dem.
Blanda dem med övriga ingredienser i dressingen.
Ta fram ett serveringsfat och varva gul- och rödbetor.
Häll dressingen över salladen.
Recept från Mitt kök