Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ljummen sallad på blandade betor


Polkabetan har en mildare smak än röd- och gulbetan. Den är mycket dekorativ råriven eller finstrimlad i en sallad. Färgkontrasten försvinner vid kokning då hela betan färgas blekt rosa.

Ljummen sallad på blandade betor

Ljummen sallad på blandade betor

Ljummen sallad på blandade betor

MARTIN SKREDSVIK

Ingredienser

  • 67betor- i valfria färger
  • 12apelsiner- filéer

Apelsin- och hasselnötsdressing:

  • 1 dlhasselnötter- rostade
  • 1apelsin- saft
  • 2 mskrapsolja
  • 0,51 mskäppelcidervinäger
  • salt
  • svartpeppar- nymalen

Gör så här

  1. Koka betorna i saltat vatten till de är helt genomkokta. Skala dem medan de är ljumna.

  2. Skär eller hyvla betorna tunt på en mandolin. Skilj gärna på gulbetor och rödbetor eftersom rödbetorna har tendens att färga av sig.

  3. Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna och hacka dem.

  4. Blanda dem med övriga ingredienser i dressingen.

  5. Ta fram ett serveringsfat och varva gul- och rödbetor.

  6. Häll dressingen över salladen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök