Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på ljummen sallad med palsternacka, blodapelsin och rostade hasselnötter - kan ätas till lunch och är även ett gott tillbehör till kyckling och fläskkött. Den passar också att servera som förrätt, då räcker receptet till 6 personer.
Sätt ugnen på 200°. Ansa och skär morötter och palsternackor i stavar. Krossa vitlöksklyftorna och lägg dem i en ugnssäker form tillsammans med morötter och palsternacka. Ringla över olja och honung. Rör om och rosta mitt i ugnen ca 30 min.
Dressing: Vispa samman alla ingredienser.
Skär av skalet på grapefrukt och skär ut fina filéer. Grovhacka hasselnötterna och rosta dem gyllene i en torr stekpanna.
Lägg upp salladsbladen på ett serveringsfat. Toppa med rostade rotsaker, grapefrukt och nötter. Ringla över dressingen och strö över körvelblad.