Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ljummen sallad med palsternacka och rostade hasselnötter

Recept på ljummen sallad med palsternacka, blodapelsin och rostade hasselnötter - kan ätas till lunch och är även ett gott tillbehör till kyckling och fläskkött. Den passar också att servera som förrätt, då räcker receptet till 6 personer.

Ljummen sallad med palsternacka och rostade hasselnötter
Ljummen sallad med palsternacka och rostade hasselnötter
Ljummen sallad med palsternacka och rostade hasselnötter
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 4morötter
  • 4palsternackor
  • 2vitlöksklyftor
  • 2 mskolivolja
  • 2 mskhonung- flytande
  • 4gemsallad
  • 4salladslökar
  • 2blodgrape
  • 50 ghasselnötter
  • 1 krukakörvel

Dressing

  • 0,5 dlolivolja
  • 4 mskbalsamvinäger
  • 2 mskhonung
  • 2 tskdijonsenap
  • 0,5 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Ansa och skär morötter och palsternackor i stavar. Krossa vitlöksklyftorna och lägg dem i en ugnssäker form tillsammans med morötter och palsternacka. Ringla över olja och honung. Rör om och rosta mitt i ugnen ca 30 min.

  2. Dressing: Vispa samman alla ingredienser.

  3. Skär av skalet på grapefrukt och skär ut fina filéer. Grovhacka hasselnötterna och rosta dem gyllene i en torr stekpanna.

  4. Lägg upp salladsbladen på ett serveringsfat. Toppa med rostade rotsaker, grapefrukt och nötter. Ringla över dressingen och strö över körvelblad.

Vad tyckte du om receptet?