Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Ljummen sallad med betor, chèvre och valnötter serveras gärna med bröd. Betorna får härlig sötma av att rostas.
Sätt ugnen på 225°. Skrubba betorna i ljummet vatten. Skär dem i mindre bitar och lägg dem i en ugnssäker form. Ringla över olja och strö över flingsalt och peppar. Rosta mitt i ugnen 25–30 min, tills betorna känns mjuka.
Rosta valnötterna gyllene i en torr panna. Ansa och strimla salladslöken.
Dressing: Skala och riv vitlöksklyftan. Blanda den med olja, vinäger, honung, flingsalt och peppar.
Lägg upp betor, salladslök, sallad och smulad chèvreost på ett fat. Strö över de rostade valnötterna och ringla över lite av dressingen. Toppa med timjan och servera salladen med resten av dressingen.