Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ljummen rödbetssallad med kalkon och getost

Ljummen sallad är perfekt vardagsmat. Precis innan servering blandar du ihop det varma med övriga ingredienser och serverar på ett stort generöst fat.

Ljummen rödbetssallad med kalkon och getost
Ljummen rödbetssallad med kalkon och getost
Ljummen rödbetssallad med kalkon och getost
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 400 grödbetor
  • 4 mskpinjenötter
  • 200 gpasta- till exempel penne
  • olivolja
  • 8 dlbabyspenat- ca löst packad
  • 300400 gkalkonfilé
  • salt
  • peppar- nymald
  • 150 ggetost- ca

Dressing

  • 3 mskolivolja
  • 2 mskbalsamvinäger
  • salt
  • peppar- nymald

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till dressingen.

  2. Koka rödbetorna mjuka i saltat vatten. Låt rotspets och lite blast vara kvar, då behåller de färg och smak bättre.

  3. Spola rödbetorna under vatten och gnid bort skalet medan de är varma. Skär rödbetorna i klyftor och håll dem gärna varma.

  4. Rosta pinjenötterna i torr och het panna. Koka pastan, häll av kokvattnet och blanda med lite olivolja.

  5. Skär kalkonfilén i kuber. Stek i olivolja och krydda med salt och peppar.

  6. Blanda rödbetor, pasta, spenat, kalkon och smulad ost. Ringla över dressing och strö på nötter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök