Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ljummen risonisallad med kyckling och feta

Risoni är pasta i risform. Salladen är också god att servera kall en varm sommardag.

Ljummen risonisallad med kyckling och feta
Ljummen risonisallad med kyckling och feta
Ljummen risonisallad med kyckling och feta

Ingredienser

  • 1 dlrisoni (barilla)
  • 5 dlhönsbuljong- av tärning
  • 2kycklingfiléer- (200 g)
  • 2 tskolja
  • 0,5 tsksalt
  • 0,5 krmsvartpeppar
  • 0,5rödlök
  • 3 dlsallad- blandad
  • 50 gfetaost

Sås

  • 1 dlyoghurt- mild
  • 0,5lime- rivet skal och pressad saft
  • 1 tskhonung
  • 0,5 krmsalt

Gör så här

  1. 1.Koka risoni i buljongen ca 10 minuter. Häll av vätskan.

  2. Skär kycklingen i bitar. Stek den i olja i en stekpanna 4-5 minuter. Salta och peppra.

  3. Skala och skiva löken och dela salladen i bitar. Rör ihop såsen.

  4. Lägg sallad på två tallrikar. Lägg på risoni och kyckling.

  5. Toppa med rödlök och smula över fetaosten. Servera med såsen.

Vad tyckte du om receptet?