Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Ljummen potatissallad med senapsvinägrett passar bra bl a till lax. Välj gärna delikatesspotatis som är storlekssorterad för en jämn tillagningstid. Skalet är så tunt att potatisen kan ätas med skalet på.
Borsta och skrubba eller skala potatisen. Skär potatisen i mindre bitar och koka den mjuk i lättsaltat vatten, ca 15 min. Häll av vattnet och ånga av potatisen noga.
Ansa och skär rädisorna i tunna skivor. Ansa och skiva salladslöken.
Blanda vinäger, senap, honung, citronsaft och salt i en stor bunke. Vispa i oljan. Blanda i rädisor, salladslök och klippt krasse. Vänd ner potatisen och blanda runt. Lägg salladen i en serveringsskål och strö över flingsalt.