Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ljummen potatissallad med bönor

En lättlagad och god potatissallad. Den ugnsrostade potatisen får svalna och blir perfekt att blanda med sockerärter, sojabönor och en lätt senapsvinägrett. Salladen är godast ljummen eller rumstempererad.

Ljummen potatissallad med bönor
Ljummen potatissallad med bönor
Ljummen potatissallad med bönor
Potatissallad med sockerärtor och sojabönor Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 1,8 kgpotatis- små
  • 2 mskolivolja
  • 2 tsksalt
  • 1 tsknymald svartpeppar
  • 300 gsockerärter
  • 1 förpsojabönor- frysta, tinade (250 g)

Vinägrett

  • 0,5 dlolivolja
  • 2 mskvitvinsvinäger
  • 2 tskdijonsenap
  • 2 tskflytande honung

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225° och varmluft. Skrubba och skölj potatisen väl. Halvera de som är lite större. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

  2. Ringla över olja och krydda med salt och peppar. Ugnsrosta potatisen mitt i ugnen i 20–25 min, kontrollera med en sticka att de är klara.

  3. Förväll sockerärterna i lättsaltat vatten i ca 1 min. Skölj dem under kallt vatten så behåller de sin gröna färg.

  4. Vinägrett: Blanda samman alla ingredienserna i en stor salladskål.

  5. Vänd ner båda sorters bönor och därefter den avsvalnade potatisen i vinägretten.

Vad tyckte du om receptet?