Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ljummen potatis- och hasselnötssallad

Rosmarin, hasselnötter, parmesan och olivolja är mycket gott tillsammans med ljummen potatis. Glöm inte att stöta rosmarinen i en mortel, smaken blir på så vis rundare.

Ljummen potatis- och hasselnötssallad
Ljummen potatis- och hasselnötssallad
Ljummen potatis- och hasselnötssallad
PHOTOGRAPHER: ASA DAHLGREN

Ingredienser

  • 2 kgfärskpotatis- eller delikatess­potatis
  • 2 tskrosmarin- torkad
  • 100 ghasselnötter
  • 100 gparmesan
  • 1 dlolivolja- cirka
  • 500 ggrön sparris

Gör så här

  1. Tvätta och koka potatisen och låt den svalna något. Dela potatisen en gång. Stöt rosmarinen i en mortel.

  2. Rosta nötterna i en torr stekpanna och låt svalna något. Gnugga nötterna mellan handflatorna så att det mesta av skalet försvinner. Hacka dem grovt.

  3. Riv parmesanosten på grova sidan på rivjärnet. Varva potatis, rosmarin, nötter, parmesanost och olivolja i en skål.

  4. Skär bort 3-4 centimeter av det grova på sparrisen. Stek eller grilla sparrisen (om du grillar dem, pensla dem med lite olja först) i några minuter. Servera ­sparrisen tillsammans med potatis­salladen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök