Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ljummen picknicksallad med rökt fisk

Välj den fisk som du har tillgång till. Salladen passar utmärkt att packa ner till picknick. Packa såsen vid sidan av.

Ljummen picknicksallad med rökt fiskLjummen picknicksallad med rökt fiskLjummen picknicksallad med rökt fisk

Ingredients

  • 400 gvarmrökt fisk- makrill, böckling, eller lax
  • 800 gfärskpotatis
  • 1,5 lblandade kokta vårgrönsaker- färska eller djupfrysta, t ex blomkål, morötter, haricots verts, sockerärt
  • 2ägg- hårdkokta
  • 1röd paprika- strimlad
  • 1 dlgräslök- klippt
  • 1 tskflingsalt
  • 1 dlsvarta oliver

Sås

  • 2 dlcrème fraiche- lätt
  • 1 mskdijonsenap
  • 1 krmsalt

Gör så här

  1. Koka potatisen mjuk. Dela blomkål och morötter i mindre bitar. Koka grönsakerna mjuka i saltat vatten.

  2. Dela fisken i bitar. Skala och halvera äggen. Blanda samman såsen.

  3. Dela potatisen och blanda den med kokta grönsaker, paprika och gräslök. Strö över flingsalt och oliver.

  4. Servera salladen med fisk, äggklyftor och sås.

Vad tyckte du om receptet?