Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ljummen pastasallad med kyckling

En varm och matig sallad med pasta, kyckling och nykokta rödbetor. Precis före servering blandar du ihop det varma med övriga ingredienser och serverar på ett stort generöst fat.

Ljummen pastasallad med kyckling
Ljummen pastasallad med kyckling
Ljummen pastasallad med kyckling
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 400 grödbetor
  • 4 mskpinjenötter
  • 200 gpenne
  • olivolja
  • 500 gkycklinglårfiléer
  • salt
  • peppar- nymald
  • 8 dlmangoldskott- löst packade, rucola eller babyspenat
  • 150 ggorgonzola

Dressing

  • 3 mskolivolja
  • 2 mskbalsamvinäger
  • salt
  • peppar- nymald

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till dressingen.

  2. Koka rödbetorna mjuka i lättsaltat vatten, tiden beror på rödbetornas storlek. Låt rotspets och lite blast vara kvar, då behåller de färg och smak bättre.

  3. Spola rödbetorna under kallt vatten och tryck bort skalet medan de är varma. Skär rödbetorna i klyftor och håll dem gärna varma.

  4. Rosta pinjenötterna i torr och het panna. Koka pastan, häll av kokvattnet. Blanda i lite olivolja och håll pastan varm.

  5. Stek kycklingen i olivolja tills den är tillagad. Krydda med salt och peppar. Håll kycklingen varm under folie och skär i skivor vid servering.

  6. Blanda rödbetor, pasta, mangold, kyckling och smulad ost. Ringla över dressing och strö på nötter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök