Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ljummen pastasallad med italienska smaker och basilikasås

Här kan du blanda ner italienska delikatesser i pastasalladen och servera alltsammans med en härlig basilikasås.

Ljummen pastasallad med italienska smaker och basilikasås
Ljummen pastasallad med italienska smaker och basilikasås
Ljummen pastasallad med italienska smaker och basilikasås
Annika Broman

Ingredienser

  • 300 gpasta
  • 8soltorkade tomater i olja
  • 2 mskolja från tomaterna-
  • 150 gsalami- gärna av italiensk sort
  • 0,5 burkkronärtskockor- marinerade
  • 1 dlsvarta oliver
  • citron- finrivet skal från 1
  • svartpeppar- grovmalen
  • 250 gmozzarella- (2 bollar)

Basilikasås

  • 1 krukabasilika
  • 2 dlcrème fraiche
  • 2 mskolivolja
  • 0,5 tskörtsalt

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på paketet och låt den svalna. Rör ner smaksättningen från tomaterna.

  2. Skär tomaterna i bitar och salamin i ganska breda strimlor. Blanda ner tomater, salami, avrunna kronärtskockor, oliver, och citronskal. Strö på svartpeppar.

  3. Skär mozzarellan i skivor och tillsätt dem till salladen.

  4. Kör basilikablad, crème fraiche, olivolja och örtsalt till en sås i en mixer.

  5. Servera basilikasåsen till pastasalladen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök