Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ljummen italiensk sallad med hallondressing

De söta bakade tomaterna och löken tillsammans med den lena krämiga burratan och lite extra god syra från hallon ger rätten den goda smaken. Uteslut parmaskinkan om du vill göra rätten vegetarisk.

Se till att hallonen till vinägern är fräscha och att inte något är mögligt.

Ljummen italiensk sallad med hallondressingLjummen italiensk sallad med hallondressingLjummen italiensk sallad med hallondressing
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 300 gpasta
  • 350 gkörsbärstomater- i olika färger
  • 3rödlökar
  • 1vitlök- hel
  • 2 mskolivolja
  • 1 tsksalt
  • 1 krmnymald svartpeppar
  • 80 gblandad sallad- gärna med rucola
  • 150 gparmaskinka
  • 2burrataostar- (à 100 g)
  • 1 dlhallon- färska
  • 1 dlsötmandel- rostad

Dressing

  • 0,5 dlhallonvinäger- se recept
  • 1 mskrapsolja
  • 1 krmsalt
  • 1 krmnymald svartpeppar

Tillbehör

  • bröd

Hallonvinäger, 2 dl

  • 1,5 dlrödvinsvinäger- se recept
  • 125 ghallon- färska

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Halvera tomaterna. Skala och halvera löken. Bryt itu vitlöken men behåll skalet. Lägg tomater, lök och vitlöksklyftor i en ugnssäker form. Ringla över olja och strö på salt och peppar. Tillaga tomater och lök mitt i ugnen i ca 40 min.

  2. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

  3. Dressing: Blanda vinäger, olja, salt och peppar.

  4. Tryck ut vitlöksklyftorna ur skalen. Blanda lök, vitlök och tomater med pastan. Häll på dressingen. Lägg pastan på ett stort fat. Blanda försiktigt i salladen. Lägg på parmaskinka, burrata och hallon. Grovhacka mandeln och strö den över salladen. Servera med bröd.

  5. Hallonvinäger: Skölj hallonen och låt rinna av. Mosa dem lätt med en gaffel. Lägg hallonen i flaska och häll på vinäger. Sätt på en kork och låt stå svalt i ca 2 veckor. Skaka flaskan några gånger under tiden.

  6. Sila av hallonen, häll tillbaka vinägern i flaskan och förslut.

Vad tyckte du om receptet?