Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
De söta bakade tomaterna och löken tillsammans med den lena krämiga burratan och lite extra god syra från hallon ger rätten den goda smaken. Uteslut parmaskinkan om du vill göra rätten vegetarisk.
Se till att hallonen till vinägern är fräscha och att inte något är mögligt.
Sätt ugnen på 150°. Halvera tomaterna. Skala och halvera löken. Bryt itu vitlöken men behåll skalet. Lägg tomater, lök och vitlöksklyftor i en ugnssäker form. Ringla över olja och strö på salt och peppar. Tillaga tomater och lök mitt i ugnen i ca 40 min.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
Dressing: Blanda vinäger, olja, salt och peppar.
Tryck ut vitlöksklyftorna ur skalen. Blanda lök, vitlök och tomater med pastan. Häll på dressingen. Lägg pastan på ett stort fat. Blanda försiktigt i salladen. Lägg på parmaskinka, burrata och hallon. Grovhacka mandeln och strö den över salladen. Servera med bröd.
Hallonvinäger: Skölj hallonen och låt rinna av. Mosa dem lätt med en gaffel. Lägg hallonen i flaska och häll på vinäger. Sätt på en kork och låt stå svalt i ca 2 veckor. Skaka flaskan några gånger under tiden.
Sila av hallonen, häll tillbaka vinägern i flaskan och förslut.