Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ljummen grönkålssallad med citrus och tranbär

Det är både vackert och gott att göra en sallad på grönkål med solgula apelsiner och röda tranbär.

Ljummen grönkålssallad med citrus och tranbärLjummen grönkålssallad med citrus och tranbärLjummen grönkålssallad med citrus och tranbär
Foto: Eva Hildén

Ingredienser

  • 250 ggrönkål
  • 3 mskrapsolja
  • 1 mskäppelcidervinäger
  • 1 mskhonung- flytande
  • 2apelsiner
  • 0,5 dlvalnötskärnor
  • 34 msktranbär- torkade
  • flingsalt och nymalen svartpeppar

Gör så här

  1. Riv kålbladen i små bitar, kasta bort den grova stjälken. Fräs bitarna i oljan cirka 1 minut. Ringla över vinägern och honungen.

  2. Dela och skär apelsinerna i skivor.

  3. Hacka valnötterna.

  4. Blanda ihop grönkål, apelsinskivor, valnötter och tranbär på ett fat. Salta och peppra.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök