Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ljummen choklad­sufflé med hjortron­- och ­äppelsalsa

Ljummen choklad­sufflé med hjortron­- och ­äppelsalsaLjummen choklad­sufflé med hjortron­- och ­äppelsalsaLjummen choklad­sufflé med hjortron­- och ­äppelsalsa
FOTOGRAF THOMAS CARLéN

Ingredienser

  • 3ägg
  • 1 dlströsocker
  • 125 gmörk choklad
  • 125 gsmör
  • 1,5 dlvetemjöl
  • 1 mskkakao
  • 1 tskbakpulver

Salsa

  • 3 dlhjortron
  • 1äpple- tärnat
  • 2 mskvit sirap
  • 1 tskröd chili- urkärnad och hackad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Bryt chokladen i bitar och lägg i en skål. Smält smöret i en kastrull och häll det över chokladen. Rör om så att den smälter.

  2. Blanda ner chokladsmeten i äggvispet. Blanda vetemjölet med kakao och bakpulver. Sikta ner mjölet i smeten.

  3. Smöra och sockra små portionsformar á 1 1/2 dl. Fyll dem nästan ända upp till kanten med choklad­smet.

  4. Grädda chokladbakelsen mitt i ugnen strax före serveringen, cirka 12 minuter. De ska vara lite krämiga i mitten.

  5. Blanda hjortron med tärnat äpple, vit sirap och spansk ­chili­peppar. Servera till choklad­sufflén.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök