Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ljummen bönsallad

I bönsalladen till köttspetten används ingredienserna från den klassiska burgundiska grytan.

Ljummen bönsalladLjummen bönsalladLjummen bönsallad

Ingredienser

  • 2 burkarvita bönor- stora, kokta (à 400 g)
  • 1620morötter- späda
  • 810lökar- färska
  • 1 mskolivolja
  • 400 gchampinjoner- färska
  • 2 msksmör

Dressing

  • 3 mskolivolja
  • 2 tskfransk senap
  • 1vitlöksklyfta- pressad
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 dlpersilja- hackad, slätbladig

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Spola bönorna i kallt vatten och låt dem rinna av.

  2. Blanda ihop dressingen i en stor vid skål. Häll i bönorna och rör om.

  3. Skrapa morötterna. Dela morötter och lök i halvor.

  4. Lägg dem på bakplåtspapper på en plåt och häll över oljan.

  5. Stek mitt i ugnen ca 20 min.

  6. Stek champinjonerna i smör i en stekpanna ca 5 min.

  7. Blanda ner den stekta svampen, morötter och lök i bönsalladen.

Vad tyckte du om receptet?