Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ljummen bön- och potatissallad

Köp din favoritdressing på flaska.

Ljummen bön- och potatissallad
Ljummen bön- och potatissallad
Ljummen bön- och potatissallad

Ingredienser

  • 3lökar- röda
  • 1 burkbönor- kokta vita (410 g)
  • 400 gpotatisar- kokta eller rostade färska
  • 3tomater
  • 2 mskolivolja
  • 20 kvistartimjan- små
  • 1 tsksalt
  • 4 msksalladsdressing- fransk

Gör så här

  1. Skala och skär löken i klyftor. Spola av bönorna i kallt vatten och låt dem rinna av i ett durkslag. Halvera potatisen. Skär tomaterna i klyftor.

  2. Fräs löken i oljan i en stekpanna 2–3 min. Tillsätt bönorna, potatisen och timjan, fräs under omrörning ca 1 minut. Ta pannan från värmen. Krydda med salt. Vänd ner tomatklyftorna och dressingen. Peppra.

Vad tyckte du om receptet?